За нас

За нас

СЪЗДАТЕЛИ

Десислава Христова Миленкова – собственик

Десислава Миленкова

+359 89 6805596

По професия съм начален учител. Работя в 137 СОУ “Ангел Кънчев”. Заедно със съпруга ми – Йордан Миленков, създадохме сайта KidsBG.com през 2003 година. Целта на сайта беше той да се превърне в уютно местенце за деца и възрастни (родители и учители). Друга моя дейност е и работата ми за изд. Булвест, съвместна работа по проекти, свързани с въвеждане на иновативни решения в съвременната класна стая.  

Мото: “Образованието е това, което остане, след като забравим всичко, на което са ни учили”

Йордан Георгиев Миленков – уеб дизайн и програмиране

Йордан Миленков+359 88 7738677

Работя като уеб дизайнер и програмист във фирма Паком-П ЕООД. Създавам и оптимизирам интернет приложения и сайтове. Също така по поръчки от клиенти се занимавам с дизайн на рекламни материали, брошури, визитки и плакати. Основна дейност PHP/MySql програмиране.

Обичам да ходя в парка и да карам колело.

Ако желаете да зададете въпрос, да изразите мнение или отзив, намерили сте бъг или искате да рекламирате в сайта ни.

Моля не се колебайте и ни изпратете съобщение чрез формата по-долу или ни се обадете на посочените телефони.

ФОРМА ЗА КОНТАКТИ

Вашето име (задължително)

Вашият Email (задължително)

Относно

Вашето съобщение

Прикачен файл/снимка

Длъжност

Месторабота

captcha


СЪТРУДНИЦИ през годините

Мая Дългъчева

Мая Дългъчева

Мая Дългъчева е родена на 05.05.1967 г. в Стара Загора. Завършила е ПУ “Паисий Хилендарски”. Пише стихове и детски приказки, пиеси, песни, либрета.
През 2003 г. Шуменският драматично-куклен театър поставя пиесата й “Коледните чудеса”. Издала е римуваната приказка “Слон и чадър” (ИК “Дамян Яков”, 1999 г.), стихосбирките “Семки от ябълката” (ИК “Марица”, 2000) и “Друга приказка” (ИК “Жанет 45”, 2005), както и поредицата с приказки “Скубльо – надхитреният пират”, “Стрина Мецандра на маскен бал”, “Папийонка за великия Щуралди”, “Подслон за Триточка” (ИК “Хермес”). Има публикации във в. “Сега”, в. “Труд”, в. “Литературен вестник”, в. “Словото днес”, сп. “Страница”, сп. “Знаци”, поетични антологии.
Носител на Специалната награда за поезия в конкурса “Златен ланец”на в. “Труд” (2005).
Автор на художествените текстове и песни (муз. Маргарита Шоселова) в поредица уч. помагала за предучилищна възраст “Първите седем”.
Автор на текстовете на песните (муз. Жанина Янкулова) в двата аудиоалбума на ДВГ “Усмивки” – “Топка-калпазана” и “Празници с “Усмивки”, част от които присъстват в учебниците по музика за начална степен на издателство “Просвета”.
Автор на текстове на песни (муз. Хайгашод Агасян) в образователна поредица за деца на “Театър Пан”.
Редактор на рубриката “Детски кът” в www.LiterNet.bg, която печели специалната награда на Националния литературен конкурс “Стоян Дринов” (2004).
Член на СБП. Живее и работи в София.
email: m_dulg@abv.bg Публикации в kidsbg.com:
Приказки
Гердан от кравайче
Чико и Рико
“Как така?” и други стихчета
Всичко знам за тебе, бебе!

 

Надежда Станилова

Надежда СтаниловаРаботя с деца и пиша за тях. Преподавам английски език на деца и ученици в училище “Европа” – Стара Загора. Издала съм стихосбирка за деца “Слънчево зайче”, втората е под печат. Пиша стихове, приказки и пиеси за куклен театър.
Имам следните публикации:
– сп. “Участие”-стихотворения,
– сп. “Естрада”-бр. 2-3 от 2000г.-стихотворения и бр.5 от 2003г.
– в. “Литературен глас”-2000, 2002, 2003, 2004,2004г
– в електронните медии: “Liternet” от 2005г – бр.4 – стихотвория, бр. 6 – пиеса за куклен театър -“Яйцето” бр. 10 – приказка “Гума като чума и другари-химикали” и “az-deteto”-приказки-модерни. Публикации в kidsbg.com:
Стихчета за Зимата
Стихове за и с пекинеза Пепи
Котешки стихове

Петра Ганчева

Журналист

Родена съм на 19 март 1953 г. в София. Завършила съм семестриално “Дизайн и вътрешна архитектура” в НИИИ “Н.Павлович” и през 1981 г. се дипломирах по специалността “българска филология” в СУ “Кл. Охридски”. От 1973 г. работя като журналистка във в. “Тишина”. Освен това съм и фотограф на вестника.

Вследстиве на лекарска грешка – предозиране със стрептомицин на три години останах с напълно загубен слух. Но успях да си запазя говора и засега съм единствената глуха журналистка в България. Според проучване на Световната федерация на глухите направено през 1993 г. съм и единствената глуха практикуваща журналистка. Имам две дъщери на 27 и на 17 г. и куче – Дари, седемгодишно лабрадорче.
Гатанки

 

 

Анета Кирова

Психолого-педагогически кабинет ул. “Позитано” № 10, ет. 7, каб. 702

 • Индивидуални и семейни консултации, психотерапия за възрастни:
  – емоционални проблеми, стресови състояния
  – конфликти в партньорските взаимоотношения
  – проблеми на родителството, трудности при възпитанието на децата
  – житейски и семейни кризи
 • Консултации за деца и юноши:
  – детски страхове, повишена тревожност при раздяла с родителите
  – раздразнителност, агресивност в общуването и игрите
  – кризисни периоди в детството (постъпване в детска градина, в училище, раздяла/развод на родителите)
  – диагностика на училищната готовност
  – обучителни затруднения
  – диагностика на психичното развитие
  – пубертет и проблеми на юношеството

Заявки за консултации:
952-24-47, 098-221-474
Анета Кирова

 

Анета Желюва Нейкова

родител

Здравейте,
Казвам се Анета Желюва Нейкова.

В момента живея със съпруга си и дъщеря ни в Италия, на остров Сицилия. У дома говорим български и английски, а със собствениците на къщата, където живеем – италиански.

Аз съм домакиня и обучавам дъщеря си вкъщи – както казват америцанците – homeschooling.

Това за тях е нещо нормално, но за мен като българка беше ново, страшно и предизвикателно. Но за 8 мес. детето (което е вече на 5,5 год.) говори спокойно английски с баща си, а и всеки друг, който я заговори. Може да брои да 100 и други неща. Това е една доста интересна тема за мен и прочетох доста книги докато се спра на система, която да е подходяща за детето.

Доста може да се пише по темата, но най-важното според мен е, че родителят, виждайки че детето му върви с бързи темпове може да даде повече учебна информация и съответно – когато детето се затруднява – да намали темпото.Това е едно изпълнено с истински мигове време за нас.

Статии в kidsbg.com:
Цирк за рожден ден – парти (2-10 години)
Как да говорим на децата

Надежда Маджирова

Доц. Д-р Н. Маджирова, дм Ръководител Катедра по психиатрия и мед. психология

Консултант по психиатрия и детска психиатрия, разстройство на съня и храненето, тревожни разстройства и преодоляване на комплексите.

сл. тел.: 032/ 602 372

Родена е в гр. Пловдив на 07.11.1945 г. Завършила е англ. езикова гимназия и висше медицинско образование в родния си град. След дипломирането си през 1971 г.е започнала работа в най-голямата психиатрична болница в гр. Раднево, където работила в продължение на 6 години. От 1975 г. има призната специалност по психиатрия. От 1976 г. е избрана за асистент към катедрата по психиатрия и медицинска психология към МУ – Пловдив, където продължава да работи и до днес.

През 1985 г. защитава дисертация на тема “Циркадианните ритми и тяхната стабилност при лечение на депресивно боллни с антидепресанти”. Хабилитира се през 1989 г. От 2003 г. е ръководител на катедрата по психиатрия и медицинска психология при МУ – Пловдив и началник на клиниката по психиатрия при УМБАЛ “Св. Георги” – Пловдив. Доц. Маджирова работи в няколко направления: – областта на реографията.

Проучванията й в тази област са цитирани в 19 известни международни списания. – Хронобиологията – проучване на циркадианните ритми при психично болни с шизофрения, афективни и невротични разстройства, суициди. В тази област има публикации със световно известни учени от цял свят и е цитирана в различни международни списания. – Детската психиатрия – в продължение на 25 години е кинсултира децата от другите клиники на МУ – Пловдив, имащи проблеми с психичното си здраве.

Отговаря за сеектора по детска психиатрия в клиниката. Води лекционния курс по детска психопатология на студентите по медицина, на студентите по приложна психология към ПУ- Пловдив и Международния Славянски институт с център София. Има 3 монографии: – Хронобиологични аспекти на психиатрията, 1995 г. – Детските комплекси, 1996 г. – Хронобиология и биометеорология в Българската медицина, 2000 (под нейна редакция). Работи като хоноруван преподавател към Пловдивския университет “П. Хилендарски”, включена е в лекционния курс на студенти за магистърска степен по приложна психология към същия университет и в Международния Славянски институт, дистанционно обучение, с център София.

Автор е на 4 учебника: – Лекционен курс по клинична психология, 2001 г. – Clinical Psychology, 2001 – на англ. език предназначен за индийските студенти, – Детска психопатология, 2002 г., – Лекционен курс по обща и специална психофизио-логия, 2003 г. – Включена е в учебника по психиатрия за студентите по медицина (под печат). Има над 70 публикации в редица наши и чуждестранни списания, над 80 участия в научни сесии, конгреси и симпозиуми от национален и международен характер.

Книгата “Детските комплекси” е плод на дългогодишна работа и дълбоко клинично наблюдение. В нея многостранно и задълбочено са разгледани различните семейни, социални и битови проблеми, довели до различни комплекси още от най-ранното детство. Тя представя и три собствени методики за проучване на невротичността, тревожността и депресивитета при деца с психични и психосоматични проблеми.

Заради публикациите си в чужбина е включена в над 10 международни каталози, между които ca американските на Marquis “Who’s Who in the World”, “Who’s Who in Medicine and Healthcare”, “5 hundred leaders of influence”, “500 great minds of the early 21st century”, ‘’Dictionary of International Biography” “Outstanding people of the 20th century(Cambridge) и др.

Членува в Българската психиатрична асоциация, дружеството по детска психиатрия, била е президент на българското дружеството по хронобиология и биометеорология, председател е на комисията па етика при УМБАЛ “Св. Георги” – Пловдив.

Омъжена, с една дъщеря. Любимо занимание – графика, сух пастел, дърворезба. Имала е три самостоятелни изложби. На първата международна изложба в Пловдив на здравни работници художници от бившите социалистически страни печели втора награда за смесена техника. Дългогодишен член и председател на клуба на художниците към Здравния дом на културата в Пловдив.

↑ нагоре ↑