Турските училища минават на таблети

Деца с таблети

Турските училища минават на таблети

42 хиляди училища в Турция ще заменят учебниците с таблети

Microsoft обяви, че се присъединява към образователния проект Fatih на турското правителство. Инициативата предвижда оборудване на училищата с таблети и създаване на научно-технически център за разработки в областта на таблетите.

Софтуерната корпорация се надява да спечели търга за доставка на 15 милиона таблети за училищата, които ще заменят традиционните учебници, както и дъската.

В рамките на проекта 42 хиляди училища в Турция ще получат таблети и големи монитори. Условие за сключване на сделка с правителството е компанията да създаде в страната научно-технически център.

„Планираме в рамките на проекта Fatih да създадем в Турция лаборатория за научни изследвания и развитие”, съобщава пред Хюриет Дейли Нюз генералният мениджър на Microsoft в Турция – Тамер Озмен.

Компанията е твърдо решена да спечели търга и да укрепи позициите си на големия турски пазар. Готовност за участие в проекта е изразила и Apple, която е лидер на пазара за таблети с iPad. Microsoft отскоро е в играта със своя Surface.

Източник:

Оставете коментар

↑ нагоре ↑