Кой е бил най-скучният ден

Скука

Кой е бил най-скучният ден

Учен от Кеймбриджския университет установи, че 11 април 1954 г. е бил най-скучният ден от 1900 г. насам.

Скучен денНа тази дата са проведени избори в Белгия, роден е турски учен, а футболист на Олдъм Атлетик на име Джак Шъфълботъм е починал. И… дотук.

Програмистът Уилям Тънстол-Педо създал компютърна програма на име “Тру Ноуледж” (True Knowledge) и достигнал до този извода, след като проучил около 300 млн. факта за “хора, места, бизнес и събития”, които присъствали в новините.

Използвайки сложни алгоритми, като този до каква степен една информация е свързана с други, програмата установила, че именно този неделен ден през 50-те години на миналия век е най-отегчителният.

“Нито една значима личност не е починала на този ден, нито едно голямо събитие не се е случило и въпреки че обикновено през всеки ден от XX век се е родила някаква забележителна личност, точно на този се е родил само един такъв човек – турският учен Абдула Аталар.

По ирония на съдбата след като направих изчисленията се оказа, че

този ден е интересен именно поради това, че е бил изключително скучен.

Освен ако не се казвате Абдула Аталар”, казва Тънстол-Педо.

Все пак имало надежда 11 април 1954 г. да не е бил най-скучният ден, защото на датата бил замислен и държавен преврат в малката френска колония в Индия Янам, но уви – в крайна сметка нищо не се случило.
Източник: ВЕСТИ.БГ

Оставете коментар

↑ нагоре ↑