Най-необичайните професии

Най-необичайните професии

КоминочистачКОМИНОЧИСТАЧ
За някои тази професия може и да е изчезнала, но в Южна Калифорния например, все още има коминочистачи. За да станете коминочистач е необходимо да преминете през двегодишно обучение. Труда на коминочистача се оценява средно на 20 долара на час.

    ТЪРГОВЕЦ НА МЕЧТИ
Пощенския разносвач мечтае да стане за една нощ велик актьор. Бизнесмен мечтае да управлява многотонен тир. Психиатър мечтае за 20 дни да се запознае с 20 жени от 20 държави. Как тези мечти да станат реалност? Една чикагска компания се занимава с въплъщаването в реалния живот на фантазиите и желанията на своите клиенти. Отивате в офиса им, разказвате за какво мечтаете и заплащате сумата, която ви кажат специалистите там. Е, минималната сума за достигане на мечтите ви е 150 хиляди долара.
    СЪБИРАЧ НА ТОПКИ
Това е длъжност, която се среща в големите голф-клубове. В задълженията на тези хора е да следят  на територията на голф игрището да няма топки, случайно попаднали там.
    ЛОВЕЦ НА МРАВКИ
Ловецът на мравки е длъжен да оглежда и разпознава сред мравките главните особи, които впоследствие да послужат за продължение на рода в изкуствените мравуняци.
    ОТДЕЛЯЧ НА МОЗЪК
Местоработата на човек, с тази професия е кланицата. В задълженията влиза да изважда внимателно мозъка от заколеното животно.
    ПОДУШВАЧ
Тази професия се среща в компании, занимаващи се с производство на дезодоранти. Подушвачите нанасят дезодорант под мишниците на участници в експерименти и следят в течение на дни как се променя миризмата на дезодоранта.
    НАБЛЮДАТЕЛ ЗА ПОЖАРИ
Работа се състои в седене на върха на висока кула, намираща се в един от националните паркове на САЩ и следене за това, да не започне пожар някъде в окръга.
 Великденски заек
    ОПЕКУН НА ЦАРИЦАТА
Така нареченият “опекун” (пазител) на пчелата-царица следи за това, тя да е в безопасност, да получава достатъчно храна, за да продължи пчелния род.
    РАЗБИВАЧ НА ЯЙЦА
Основната дейност на работника с тази професия е да отделя белтъка от жълтъка, с помощта на специална машина, където трябва да постави целите кокоши яйца.
    ВЕЛИКДЕНСКИ ЗАЕК
Човекът в костюм на великденски заек е длъжен да привлича вниманието на купувачите, като танцува около магазини за разпродажба.
Източник: http://www.libo.ru
Превод: Деси Миленкова

Оставете коментар

↑ нагоре ↑