ИГРИ ЗА ЗАПОЗНАНСТВА

Игри за запознанства

ИГРИ ЗА ЗАПОЗНАНСТВА

1. Снежна лавина
Групата застава в кръг и първия казва името си. Втория казва името на първия и своето. Третия – името на първия, втория и своето. Заедно с името може да се каже и любима напитка, хоби и т.н.

2. Да опиша себе си с три думи.

3. Да се представим по по-различен начин.
Всеки в кръга трябва да се представи с жест, или с някаква случка, или да прочете любимо стихотворение.

4. Топка по кръга.
Всички сядат в кръг. В първия играч е топката. Той казва име на присъстващ в кръга и му подхвърля топката. Поемащия топката трябва да каже друго име и да хвърли топката към съответния човек с това име. И така докато не бъдат посочени всички от кръга. Топката не трябва да побада в някой за втори път.

5. Да направим визитка, съответсваща на личността ни.

6. Картончета
Раздават се картони, разделени на квадрати. Във всеки квадрат има написано някакво качество на човек или някакви интереси. Напр. “Аз обичам да гледам телевизия”, “Аз имам куче”, “Харесвам научно-популярни филми” и т.н. Всеки трябва да намери хора с описаните в квадратите интереси – и да вписва имената им на съответните места на картона. И така докато не запълни всички клетки. В играта педагога може да включи качества, които са важни за да опознае детските интереси.

7. Кое животно съм?
На всеки участник на гърба му се залепва картинка (или надпис) с някакво животно. За да отгатне кое животно е, всеки може да задава на другите въпроси, на които да се отговаря само с “да” или “не”. Напр. “Имам ли пера?”, “Хищник ли съм?” “Живея ли във вода?” и т.н. Който познае пръв животното, което е закачено на гърба му е победител.

Източник: http://forkids.ru/playroom/games/

Превод: kidsbg

1 коментар

  1. Публикувано от Radoslava_Keranova, на

    Благодаря за предложенията! Две от тези игри ще влязат в моя урок за държавния изпит!

Оставете коментар

↑ нагоре ↑