KidsBG.com - Полезна информация, материали и новини свързани с образованието

Великденски яйца

Как яйцата повярваха в чудесата

– Нима има съдба по-щастлива от това да живееш красиво, от това да зарадваш децата, от това да нахраниш сърцата? – с въздишка лъскавата тенджера капака си затвори, понеже, спомняте си – знаещият не бърбори.

Образователна игра за първокласници

Игра - "Подреди буквите в думи", подходяща за първокласници. Целта на играта е да се подредят три разбъркани букви в дума. След това думата трябва да се свърже  с нейното значение. Така домът на извънземния приятел ще се украси по краищата със земни предмети. Успех! Пробвайте
Зиги

Игра „Мързел-град“ – Играй със Зиги

Зиги обича сладки неща, близалки и бонбонки), затова и играта с него е свързана с бонбони. Задачките са за развитие четене с разбиране.

Стани богат на знания – Математик

Една игра за 6-7 годишни деца, която е вдъхновена от популярната телевизионна игра "Стани богат". Подобно на нея и тук има три нива, като точките след всяко ниво се запазват. Успех! Пробвайте

Пеперудена магия

И нещичко разбрах: ако срещнеш на някоя крива пътечка нищо и никаква буболечка, не я подминавай, не я натъжавай, че може би тя в сърчицето си крие една пеперудена цветна магия!

Задачки за края на първи клас и началото на втори клас

задачки събиране и изваждане до 20, като първите са без преминаване, а вторите – с преминаване. Синът ми се включи с голям ентусиазъм и в момента се чувства „звезда“ :)).

Ден на Земята

Ден на земята – 22 април 2013 г.

Тази година отбелязването на този ден ще премине под мотото – „Лицата на изменението на климата”, като призовава всеки човек да фокусира вниманието си и да предприеме действия за постигане на по-устойчив начин на живот.

↑ нагоре ↑